Trädgårds Honung

Naturens eget guld skapad av bina.

Honung har flera hälsofrämjande och medicinska egenskaper. Den innehåller bland annat bakteriedödande ämnen, mjölksyrabakterier och ca 200 olika näringsämnen. Honung ska helst inte upphettas över 37 grader då många av de nyttiga ämnena förstörs. Färsk och naturligt flytande honung är en sommar delikatess. Den håller sig dock flytande endast en kort tid (några veckor till några månader). Förr eller senare bildas kristaller och den får fast konsistens. Om man vill göra den flytande igen värms den i vattenbad runt 37 grader.

Vår huvudtanke är att leverera naturella produkter med hög kvalité till våra kunder. Genom att slunga flera gånger under säsongen har honungen olika smaker, dofter, färger och konsistens. Mångfalden av olika honungskaraktärer, ger honungsentusiaster möjlighet att välja sin favoritsort eller upptäcka nya smaker. Honungen värms aldrig upp under processen, detta för att alla ”goda” ämnen i honungen skall bevaras i så stor utsträckning som möjligt. Efter slungningen silar vi honungen och tappar direkt på burk. Den honung vi säljer har en vattenhalt under 20 %. Honung kan ibland bilda ett rimfrostliknande mönster på insidan av burken. Detta är ett tecken på låg vattenhalt och påverkar inte smaken. Kakhonung är en riktig delikatess och det mest naturliga sättet att äta honung på. Man tuggar honungskakan som den är och spottar ut vaxresterna. Av dem kan du sedan gjuta bivaxljus.

Ambitionen är att alla, även de som ställer höga krav, väljer TRÄDGÅRDS HONUNG vid nästa inköp.

EN GÅVA FRÅN NATUREN
OM OSS
Trädgårds Honung - en svensk delikatess av högsta kvalité - lokalproducerad, rå honung - naturens guld, även pollen och propolis.
KONTAKT
  • Gamla Ekebyvägen 1

    762 92 Rimbo

  • 076-579 98 90
  • tradgardshonung@gmail.com
NYHETER